Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Rekordné čísla KORONAVÍRUSU: Irán zaznamenal za posledný deň 200 úmrtí

Zdravotník v Iráne
Zdravotník v Iráne (Zdroj: SITA/AP Photo/Mohammad Ghadamali, File)

TEHERÁN - Irán zaznamenal za posledný deň v súvislosti s novým druhom koronavírusu 200 nových úmrtí. Ide o najvyšší denný prírastok od februára, keď v tejto blízkovýchodnej krajine prepukla epidémia uvedeného vírusu SARS-CoV-2. Informuje o tom agentúra AFP.

Predošlý najvyšší počet evidovali iránske úrady v nedeľu, keď hlásili 163 nových úmrtí. "Bohužiaľ, za posledných 24 hodín sme prišli o 250 krajanov, čím sa celkový počet obetí (koronavírusu) zvýšil na 11.931," uviedla hovorkyňa iránskeho ministerstva zdravotníctva Símá Láríová.

"Toto zvýšenie počtu úmrtí je pre nás všetkých veľmi bolestivé," uviedla. Dodala, že ide o dôsledok "všetkého nášho správania a konania". Za posledný deň pribudlo v Iráne podľa jej slov aj 2637 nových prípadov nákazy koronavírusom, čím sa ich celkový počet zvýšil na 245.688. Hovorkyňa priblížila, že k prudkému nárastu v počte nových infekcií došlo v istej oblasti, kde sa v uplynulých dňoch konalo viacero svadieb. Oblasť pritom nemenovala.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Najnižší denný nárast v počte potvrdených prípadov i úmrtí súvisiacich s koronavírusom zaznamenal Irán začiatkom mája, pričom odvtedy počet nakazených i úmrtí stabilne stúpa. Iránska vláda v dôsledku tejto skutočnosti nedávno zaviedla povinné nosenie rúšok na tvár v uzatvorených verejných priestoroch, a to s platnosťou od uplynulej nedele.

Viac o téme: úmrtiaIránKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu