Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Obmedzenia v USA: Zahraniční študenti už nebudú môcť študovať len on-line

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

WASHINGTON - V Spojených štátoch už nebudú môcť zostať tí zahraniční študenti, ktorí sa v dôsledku koronavírusovej pandémie zapísali na jesenný semester výlučne na on-line kurzy. Informovala o tom v pondelok agentúra AFP s odvolaním sa na americký Imigračný a colný úrad (ICE).

Podľa ICE ministerstvo zahraničných vecí USA nebude udeľovať víza študentom zapísaným na školách alebo v programoch, ktoré sa budú počas nasledujúceho jesenného semestra vyučovať výhradne v on-line režime. Týmto študentom Americký úrad pre clá a ochranu hraníc (CBP) nepovolí vstúpiť na územie Spojených štátov.

Študenti, ktorí sú v Spojených štátoch v súčasnosti zapísaní v takýchto programoch, musia buď opustiť ich územie, alebo podniknúť iné opatrenia, ako napríklad prestúpiť na školu, kde vyučovanie prebieha prezenčne. Ak tak neurobia, hrozia im dôsledky vrátane začatia konania o vyhostení.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Toto nariadenie sa týka zahraničných študentov univerzít alebo iných akademických inštitúcií (potrebujú akademické víza F-1) a tiež jednotlivcov navštevujúcich vzdelávacie kurzy v odborných alebo iných uznávaných neakademických inštitúciách, ktoré nie sú primárne akademicky zamerané inštitúcií (potrebujú akademické víza M-1). Novou úpravou sa podľa ICE mení výnimka zavedená v dôsledku pandémie pre letný semester, ktorá umožňovala cudzincom absolvovať viac on-line kurzov, ako majú v skutočnosti povolené.

Viac o téme: ŠtudentiOn-lineUSAKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu