Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Jeho fotka obletela svet! Slúžil vo Vietname a prežil pád dvojičiek: Napokon ho zabil KORONAVÍRUS

Stephen Cooper (na obrázku vľavo) uteká pred obrovským mrakom prachu a popola.
Stephen Cooper (na obrázku vľavo) uteká pred obrovským mrakom prachu a popola. (Zdroj: SITA/ AP)

NEW YORK - 11. septembra 2001 bežal o svoj život. Sekundy predtým sa zrútila južná veža Svetového obchodného centra, obrovský oblak popola a prachu sa valil obrovskou rýchlosťou ulicami New Yorku. Stephen Cooper prežil teroristický útok s tisíckami obetí. Teraz ho zabil koronavírus.

Fotka, na ktorej Cooper uteká od miesta teroristického úteku, obletela celý svet. Je vystavená aj v múzeu 9/11 Memorial na juhu Manhattanu. Až teraz vyšlo najavo, že Cooper v marci zomrel v kalifornskom Delray Beach na následky nákazy koronavírusom. Elektrikár narodený v Bronxe pracoval mnoho rokov pre úrad, ktorý prevádzkoval miestnu dopravu v New Yorku a v minulosti slúžil aj v americkej armáde vo vietnamskej vojne.

Bolo to poslednýkrát, čo som ho videla

Cooperova dlhoročná partnerka povedala, že muž sa po dlhodobom liečení chcel zotaviť doma, keď sa jeho stav náhle zhoršil. "Záchranári ho 23. marca odviezli. To bolo poslednýkrát, čo som ho videla." O päť dní jej partner zomrel. Ako ďalej povedala, na Floride sa o víruse hovorilo, ale ľudia v nemocniciach nenosili žiadne ochranné prostriedky.

Aj aktuálne je Florida považovaná za najproblematickejší štát, čo sa týka koronakrízy. Spolkový štát najnovšie zaznamenal behom jedného dňa 11 400 nových prípadov infekcie - najviac od začiatku pandémie. 

Viac o téme: 11. septemberKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu