Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

KORONAVÍRUS V Bulharsku rozdávali pokuty: Viac ako dvadsať poslancov nenosilo rúško

Koronavírus v Bulharsku
Koronavírus v Bulharsku (Zdroj: TASR/AP)

SOFIA - Viac ako 20 poslancov bulharského parlamentu dostalo pokuty za nenosenie rúšok v parlamentných priestoroch. Informovala o tom vo štvrtok informovala agentúra DPA.

Pracovníci inšpekcie udelili finančné pokuty vo výške 300 bulharských levov (153 eur) 24 poslancom 240-členného parlamentu, ktorí minulý týždeň nedodržali nariadenie týkajúce sa povinného zakrývania nosa a úst. Zákonodarcovia z rôznych politických strán si na protest odmietli zakryť nosy a ústa, čo v parlamente vyvolalo napätie.

Bulharský minister zdravotníctva Kiril Ananiev sprísnil 22. júna opatrenia týkajúce sa povinného zakrývania dýchacích ciest vo vnútorných priestoroch na všetkých verejných miestach, a to v dôsledku nárastu počtu infikovaných novým koronavírusom. Od polovice júna počet pacientov s ochorením COVID-19 v Bulharsku rýchlo stúpa, pričom krajina celkovo hlási 5154 prípadov tohto ochorenia.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Bulharsko uvoľnilo protivírusové opatrenia začiatkom júna, no kvôli nedostatočnej disciplíne obyvateľov pristúpilo k ich opätovnému zavedeniu. Bulharský premiér Bojko Borisov okrem toho minulý týždeň pohrozil, že pokiaľ medzi sebou návštevníci futbalových zápasov nebudú dodržiavať bezpečné rozstupy, nariadi, aby sa zápasy hrali bez divákov.

Viac o téme: PokutyOpatrenieRúškoBulharskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu