Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

KORONAVÍRUS Nemecko vpustí iba občanov 10 krajín zo schváleného zoznamu Európskej únie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/DPA)

BERLÍN - Nemecko v stredu oznámilo, že zmierňuje obmedzenia na hraniciach a umožní vstup cestujúcim iba z desiatich krajín, ktoré schválila Európska únia. Informovala o tom agentúra AP.

Ministerstvo vnútra uviedlo, že od štvrtka krajina povolí vstup na svoje územie bez obmedzení ľuďom z Austrálie, Gruzínska, Kanady, Čiernej Hory, Nového Zélandu, Thajska, Tuniska a Uruguaja. Platí to aj pre Japonsko, Južnú Kóreu, no aj Čínu, ktorá sa na zozname EÚ nenachádza - ale iba v prípade, ak aj tieto krajiny zrušia všetky obmedzenia týkajúce sa nemeckých občanov vstupujúcich do krajiny.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Európska únia v utorok v súvislosti s cestovnými obmedzeniami zavedenými počas koronakrízy predstavila zoznam 14 štátov, ktorých občania budú môcť od stredy slobodne vstúpiť na územie krajín EÚ a schengenskej zóny (27 členov EÚ plus Island, Lichtenštajnsko, Nórsko a Švajčiarsko). Nemecko z tohto zoznamu vylúčilo Alžírsko, Maroko, Rwandu a Srbsko.

Čína sa zatiaľ na zoznam EÚ nedostala, pretože nesplnila podmienku reciprocity, teda nezrušila všetky obmedzenia týkajúce sa európskych občanov vstupujúcich do krajiny.

Viac o téme: TuristiHraniceZoznamPandémiaNemeckoBerlínEurópska úniaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu