Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Britská vláda nenecháva nič na náhodu: V Leicesteri opäť zavedú obmedzenia

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP/Joe Giddens)

LEICESTER - Britská vláda nariadila v pondelok v stredoanglickom meste Leicester pre výrazný nárast v počte nakazených novým koronavírusom zatvorenie škôl a obchodov, ktoré nepredávajú tovar nevyhnutný pre život a ľudí zároveň vyzvala, aby zostali doma. Informovala o tom agentúra AFP.

Obchodné domy či napríklad maloobchody s elektronikou, ktoré sa pre zákazníkov otvorili len pred dvoma týždňami sa tak znova zatvoria už v utorok a školy následne vo štvrtok, spresnila spravodajská stanica Sky News. Obmedzené bude podľa agentúry AP i cestovanie z a do mesta, ako aj v rámci neho.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Britský minister zdravotníctva Matt Hancock vyhlásil, že kroky vlády zmierniť po troch mesiacoch obmedzenia súvisiace s koronavírusovou pandémiou sa odteraz na Leicester pre vysoký počet infikovaných vzťahovať nebudú. "Musíme kontrolovať tento vírus. Musíme zaistiť bezpečnosť ľudí," povedal Hancock v dolnej komore parlamentu. Ľudí žijúcich v meste Leicester vyzval, aby "zostali doma čo najviac ako môžu". Celoštátne uvoľnenie reštriktívnych opatrení naplánované na 4. júla pre nich platiť nebude, dodal.

KORONAVÍRUS Britská vláda nenecháva
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP/Joe Giddens)

Mesto navyše zriadi i testovacie centrum a všetky radnice v zasiahnutom grófstve Leicestershire dostanú ďalšie prostriedky určené na pomoc podnikom i ľuďom núteným zostať v samoizolácii. V Leicesteri evidujú desať percent zo všetkých pozitívne testovaných v Spojenom kráľovstve. Koronavírusom sa tam infikovalo 135 osôb na 100.000 obyvateľov.

Opatrenia sa znova prehodnotia po dvoch týždňoch, uviedol Hancock s tým, že nebudú v platnosti "dlhšie než je to nevyhnutné". Okrem samotného Leicesteru sa budú vzťahovať aj na priľahlé oblasti.

Viac o téme: Veľká BritániaLeicesterKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu