Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Južná Kórea hlási 51 nových prípadov infekcie

Dezinfikovanie vlakovej stanice v Južnej Kórei
Dezinfikovanie vlakovej stanice v Južnej Kórei (Zdroj: SITA/Kim Jun-beom/Yonhap via AP)

SOUL - Južná Kórea informovala v sobotu o 51 nových prípadoch nákazy novým koronavírusom. Podľa agentúry Jonhap ide o pokračujúci nárast potvrdených prípadov uprostred zjavnej druhej vlny pandémie.

Ako uviedlo Kórejské centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb (KCDC), 31 ľudí sa nakazilo v komunite, zatiaľ čo 20 prípadov bolo dovezených. Celkový počet nakazených v krajine tak stúpol na 12.653. Nákaze podľahlo 282 ľudí. Riaditeľka KCDC Čong Un-gjong v pondelok uviedla, že Južná Kórea zažíva druhú vlnu epidémie koronavírusu.

"Pôvodne sme predpovedali, že druhá vlna príde na jeseň alebo v zime. Naša predpoveď bola mylná. Pokiaľ budú ľudia prichádzať do vzájomného blízkeho kontaktu, počet prípadov bude narastať," uviedla šéfka KCDC.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


V Južnej Kórei sa objavujú nové ohniská prenosu od začiatku mája, keď sa zmiernili prísne opatrenia rozstupu medzi ľuďmi. Spojené boli najmä s nočnými klubmi, bohoslužbami, veľkým skladom elektronického obchodu a podomovými predajcami. Epidémia koronavírusu v Južnej Kórei kulminovala koncom februára, keď tam zaznamenali viac ako 900 nových prípadov nákazy v priebehu jedného dňa.

Viac o téme: Južná KóreaKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu