Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Bulharsko privítalo prvých postpandemických zahraničných turistov ružami

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SOFIA - Do Bulharska pricestovali v piatok prví zahraniční turisti od vypuknutia pandémie nového koronavírusu. Prišli charterovým letom z Holandska a slávnostne ich privítali, informovala tlačová agentúra DPA.

Ministerka cestovného ruchu Nikolina Angelkovová privítala takmer 190 dovolenkárov z Holandska a Belgicka na letisku obľúbeného letoviska Burgas ružami a programom s ľudovou hudbou. Bulharsko ako najchudobnejšia členská krajina Európskej únie sa na turizmus spolieha, pretože k jeho hrubému domácemu produktu (HDP) prispieva 12 percentami.

Angelkovová dúfa tento rok v úspešnú letnú sezónu aj napriek kríze spôsobenej pandémiou koronavírusu, ale pripustila, že situácia bude ťažká. Ministerka poukázala na to, že koronavírus sa na južnom bulharskom pobreží Čierneho mora, kde sa nachádza aj Burgas, šíril málo. Charterové lety z Holandska sú naplánované štyrikrát týždenne.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Mnoho veľkých hotelov v letoviskách na pobreží ešte nevie, či a kedy sa znovu otvoria, lebo veľa charterových letov bolo zrušených, približne 150 len na júl. Nie je tiež jasné, ako sa bude vyvíjať letná sezóna u dovolenkárov z veľkých trhov ako Nemecko, Británia a Rusko.

Bulharsko s takmer siedmimi miliónmi obyvateľov bolo zatiaľ pandémiou zasiahnuté pomerne slabo, ale počet zistených prípadov nákazy za posledné dva týždne prudko stúpol na 4408.

Viac o téme: RužeTuristiPandémiaCestovanie BulharskoSofiaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu