Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Ukrajina hlási rekordný prírastok prípadov nákazy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KYJEV - Ukrajina v piatok oznámila ďalší rekord v počte nových prípadov ochorenia COVID-19, keď bolo za posledných 24 hodín pozitívne testovaných ďalších 1109 osôb.

Za posledných 24 hodín nákaze na Ukrajine podľahlo ďalších 19 ľudí a vyliečilo sa ich 541, informovala agentúra UNIAN. Od vypuknutia koronavírusovej pandémie sa ochorením COVID-19 na Ukrajine infikovalo už 41.117 ľudí a 1086 tejto nákaze podľahlo. Vyliečilo sa už 18.299 nakazených.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Podľa ukrajinských médií miestne úrady vzhľadom na dynamiku epidemiologickej situácie zvažujú sprísnenie doterajších sanitárnych opatrení, ktoré sa týka aj hlavného mesta Kyjev a Kyjevskej oblast
"Ľudia prestali dodržiavať obmedzenia. Ak chceme ochrániť ekonomiku a opäť neuzavrieť celú krajinu, jediným spôsobom je spoločné dodržiavanie obmedzení," povedal ukrajinský premiér Denys Šmyhaľ.

Ukrajinské úrady opakovane poukazujú na to, že mnohí ľudia ignorujú bezpečnostné pravidlá, odkedy sa v máji zmiernili obmedzenia pohybu a boli opäť otvorené napríklad parky, vonkajšie terasy kaviarní a reštaurácií či kozmetické salóny. Niektorí kritici však tvrdia, že nárast počtu infikovaných súvisí s neschopnosťou úradov identifikovať nové prípady a zabrániť šíreniu infekcie.

Viac o téme: PandémiaUkrajinaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu