Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Desivé myšlienky Belgičanov počas karantény, osem percent myslelo na samovraždu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRUSEL - Belgické úrady už v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu každý deň neinformujú o nových úmrtiach a prípadoch nákazy. Takéto informácie zverejňujú v niekoľkodňových cykloch. Údaje z piatku 26. júna potvrdili klesajúcu krivku pozitívne testovaných osôb i obetí ochorenia COVID-19.

Podľa televíznej stanice RTBF to potvrdila spoločnosť Sciensano, ktorá sa zaoberá otázkami verejného zdravia a ktorá sleduje vývoj epidemiologickej situácie v krajine. V piatok ráno bolo úradne potvrdených 9731 úmrtí v spojitosti s COVID-19, čo v porovnaní s predošlou zverejnenou bilanciou predstavuje nárast o päť obetí.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Pribudlo tiež 99 nových prípadov infekcie. Počet nových hospitalizácií sa v priebehu tohto týždňa znížil v priemere na 15 pacientov za deň, čo je pokles v porovnaní s minulotýždňovým stavom - 18 hospitalizácií za deň.

Koronakríza mala negatívny dopad nielen na spoločenský život, ale aj na duševné zdravie Belgičanov, pričom až osem percent populácie v období takmer trojmesačnej karantény pomýšľalo na samovraždu. Vypláva z prieskumu spoločnosti Sciensano, ktorý sa uskutočnil na vzorke 34.000 respondentov starších ako 18 rokov. Prieskum naznačil, že 0,4 percenta opýtaných sa o samovraždu reálne aj pokúsilo. Dôvodom boli väčšinou stavy úzkosti či depresie.

Viac o téme: SamovraždaKaranténaBelgickoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu