Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

KORONAVÍRUS EÚ uvažuje o radikálnom kroku: Cestujúci z USA sa do Európy zrejme nedostanú

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP/David Zalubowski)

WASHINGTON - Európska únia zvažuje, že zakáže vstup cestujúcim z tretích krajín s výrazným výskytom nákazy novým koronavírusom vrátane Spojených štátov. Informovala o tom v stredu spravodajská stanica CNN s odvolaním sa na vyjadrenia nemenovaných predstaviteľov EÚ.

Krajiny EÚ sa momentálne pripravujú na znovuotvorenie svojich hraníc pre cestujúcich z tretích krajín. Predstavitelia Európskej komisie sa pritom snažia s členskými štátmi dohodnúť na tom, ktoré tretie krajiny budú považovať za bezpečné v tom zmysle, že od 1. júla dovolia na svoje územie vstup cestujúcim z nich.

KORONAVÍRUS EÚ uvažuje o
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP/David Zalubowski)

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Prípadné nové reštrikcie by podľa troch citovaných zdrojov mali závisieť od toho, akým spôsobom daná krajina zvláda pandémiu koronavírusu. Brusel pritom údajne zvažuje, že zakáže vstup do EÚ cestujúcim z krajín, v ktorých je nákaza najrozšírenejšia.

KORONAVÍRUS EÚ uvažuje o
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP/David Zalubowski)

CNN však upozorňuje, že odporúčanie EK v tomto smere nie sú záväzné a jednotlivé členské krajiny EÚ majú samé právomoc rozhodnúť o tom, pre koho svoje hranice otvoria. EK sa snaží o to, aby členské štáty v tomto smere postupovali koordinovane.

Viac o téme: VstupZákazUSAKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu