Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Austrálska polícia tvrdo zasiahla: Rozbila medzinárodnú sieť priekupníkov so zvieratami

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

SYDNEY - Austrálska polícia zasiahla v stredu proti medzinárodnej sieti priekupníkov s voľne žijúcimi živočíchmi, pričom zhabala množstvo zvierat vrátane niektorých z najjedovatejších hadov v krajine či austrálskych strák. S odvolaním sa na vyjadrenie polície o tom informovala agentúra AFP.

Polícia v austrálskom štáte Nový Južný Wales oznámila, že pri raziách voči zmienenému gangu pôsobiacemu v Austrálii, Ázii aj Severnej Amerike prehľadala v meste Sydney celkovo šesť domov. Našla pritom troch veľmi jedovatých a Austrálii obávaných hadov - smrtonoša zmijového (Acanthophis antarcticus), pytóna a tzv. čierneho hada s bielym bruchom (Pseudechis porphyriacus).

Objavila tiež viacero jašteríc či korytnačiek, ale napríklad aj austrálskych strák (Gymnorhina tibicen). Ide o vtáky známe tým, že prepadávajú najmä nič netušiacich cyklistov, pričom čeľaďou nie sú príbuzné so strakami obyčajnými známymi v Európe.

Polícia zároveň informovala, že razie boli súčasťou rozsiahlejšieho už od vlaňajška prebiehajúceho vyšetrovania gangu, ktorý bohatne na obchode s divou zverou a praní špinavých peňazí. Pri stredajších zásahoch zatkli aj dvoch mužov, vo veku 27 a 55 rokov, voči ktorým budú vznesené obvinenia. Zhabané zvieratá zároveň zveria do rúk profesionálnym ošetrovateľom divej zveri.

Viac o téme: ZvieratáPolícia PriekupníciAustráliaSydney
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu