Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Počet obetí zrútenia vežiaka v Alexandrii stúpol na 35

Záchranári vytiahli z trosiek troch živých ľudí.
Záchranári vytiahli z trosiek troch živých ľudí. (Zdroj: SITA)

KÁHIRA - Počet obetí pondelňajšieho zrútenia obytného domu v egyptskej Alexandrii stúpol na 35. V nedeľu o tom informoval predstaviteľ bezpečnostných jednotiek.

Záchranári pokračujú v pátraní, ale operácia sa pravdepodobne v priebehu dňa ukončí. Záchranári vytiahli z trosiek troch živých ľudí. Medzi obeťami nešťastia sú aj členovia 5-člennej rodiny, vrátane 4-ročného dievčatka. V rámci vyšetrovania príčin nešťastia vydala prokuratúra v pondelok zatykač na majiteľov budovy a osobu zodpovednú za dozor pri rekonštrukčných prácach.

Pôvodne sedemposchodový dom v štvrti Loran, kde dostavali ďalších päť poschodí, podľa úradov nespĺňal stavebné normy. Preto v roku 1995 nariadili odstránenie horných dvoch poschodí, čo však majitelia nesplnili. V dome bývalo približne 40 až 50 osôb. Nehoda sa stala ráno, keď väčšina obyvateľov odišla do práce alebo do školy a na prvom poschodí domu prebiehali rekonštrukčné práce.

Pád tohto vežiaka je posledným zo série podobných nešťastí, ktoré sa v Egypte odohrali v poslednom období. V krajine je množstvo čiernych stavieb a postavené budovy často nespĺňajú štandardy a sú postavené z nekvalitných materiálov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu