Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Obyvatelia Floridy oslavujú Trumpové narodeniny veľkou plavbou

 Prívrženci amerického prezidenta Donalda Trumpa oslavujú jeho 74. narodeniny Zobraziť galériu (5)
Prívrženci amerického prezidenta Donalda Trumpa oslavujú jeho 74. narodeniny (Zdroj: SITA/Joe Cavaretta/South Florida Sun-Sentinel via AP)

WEST PALM BEACH - Prívrženci amerického prezidenta Donalda Trumpa na Floride oslávili jeho 74. narodeniny v nedeľu spoločnou plavbou lodí a jazdou motoriek a kamiónov v meste Palm Beach, kde Trump vlastní rezort Mar-a-Lago, uviedla agentúra AP.

Konvoj motoriek a kamiónov na diaľniciach a flotila lodí plaviacich sa po vodných tokoch boli demonštráciou podpory Trumpovej kampane za znovuzvolenie. Podľa denníka Palm Beach Post v nedeľu prechádzal mestom aj konvoj odporcov Trumpa, ktorí protestovali proti rasizmu a volali po reforme policajného zboru.

Podporovatelia Trumpa plánujú spoločnú plavbu takisto vo Fort Lauderdale, Miami, Jacksonville a v ďalších mestách, kde má Trump oficiálne prijať na konci augusta opätovnú nomináciu Republikánskej strany na Floride pre svoje druhé prezidentské funkčné obdobie.

Vo svojom sobotňajšom príhovore k absolventom prestížnej vojenskej akadémie West Point Trump vyhlásil, že jeho narodeniny sú v rovnaký deň ako 245. výročie založenia americkej armády. "Zhodou okolností, (v ten deň) budem mať tiež narodeniny," povedal Trump. "Neviem, či sa to stalo náhodou. Je to náhoda, prosím? Avšak, ide o veľký deň vďaka týmto armádnym narodeninám."

Viac o téme: OslavaNarodeniny USADonald Trump
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu