Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Nemecko hlási 247 nových prípadov infekcie nového vírusu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Joerg Carstensen/dpa via AP, Markus Schreiber)

BERLÍN - Zdravotnícke úrady v Nemecku hlásili za 24 hodín 247 nových prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2. Od začiatku krízy tým počet potvrdených prípadov v krajine zvýšil na 186.269, oznámil v nedeľu ráno Inštitút Roberta Kocha (RKI).

Z údajov inštitútu k polnoci zo soboty na nedeľu tiež vyplýva, že v Nemecku dosiaľ na ochorenie COVID-19 zomrelo 8787 ľudí, z nich šiesti za uplynulý deň. Z infekcie sa vyliečilo približne 172.200 ľudí, čo je o 300 viac ako pred 24 hodinami, informuje agentúra DPA.

Základné reprodukčné číslo (R0) koronavírusovej choroby stúplo v krajine na 1,02, čo je mierne nad kritickou hodnotou 1,0, ktorá by znamenala, že jeden infikovaný v priemere nakazí jedného ďalšieho človeka. Deň predtým bola jeho hodnota 0,87.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

RKI, ktorý je nemeckým spolkovým ústavom pre kontrolu a prevenciu chorôb, zverejňuje od polovice mája aj tzv. sedemdňové reprodukčné číslo, ktoré odráža dlhšie obdobie a menej tak podlieha kolísaniu. Podľa inštitútu je hodnota tohto čísla aktuálne 1,09, čo je nárast oproti 1,04 z predošlého dňa.

Hoci počet prípadov nákazy je v Nemecku vysoký, počet úmrtí je nízky v porovnaní s okolitými krajinami, konštatuje DPA s tým, že nové infekcie sa výrazne znížili od zavedenia série obmedzení v marci. Mnohé z týchto opatrení vlády jednotlivých spolkových krajín Nemecka postupne odvolávajú.

Viac o téme: PandémiaŠtatistikyNemeckoBerlínKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu