Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Zrážka vlaku a autobusu pri Prahe: Na mieste zasahujú aj vrtuľníky, hlásia najmenej 10 ranených

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

STRUHAŘOV - Na železničnom priecestí pri obci Struhařov v okrese Benešov v ČR sa dnes ráno zrazil autobus s osobným motorovým vlakom, ktorý po náraze vykoľajil. Podľa záchrannej služby bolo zranených desať ľudí, z toho jeden človek vážne a zvyšok utrpel ľahké zranenia. Polícia najskôr uvádzala 19 zranených a hasiči 11, záchranári potom počet zranených spresnili.

Nehoda sa stala v 6:40 hodín sa medzi Struhařovem a Dobříčkovem na železničnom priecestí zabezpečenom svetelnou výstražnú signalizáciou bez závor. "V dôsledku stretu sa osobný vlak vykoľajil," uviedol hovorca Železničnej inšpekcie Martin Drápal.

Hovorkyňa krajskej záchrannej služby Petra Effenbergerová povedala, že sa pri nehode zranilo desať ľudí. "Jedna žena je zranená veľmi vážne, po intenzívnej lekárskej starostlivosti bola letecky prepravená do motolskej nemocnice," uviedla. Zvyšných deväť ľudí podľa nej utrpelo rôzne zranenia ľahšieho charakteru.

Hasiči aktivovali traumaplán, na miesto leteli dva vrtuľníky záchrannej služby. "Vlak bol po náraze odhodený mimo jednokoľajovú trať a autobus skončil na koľajniciach. Na mieste sú všetky zložky Integrovaného záchranného systému," povedala policajná hovorkyňa Michaela Richterová.

Väčšina zranených bola podľa nej v autobuse. Prevádzka na trati medzi Benešovom a Vlašimí bol zastavený, príčinu a okolnosti nehody polícia zisťuje.

Viac o téme: VlakAutobusČeskoZrážkaStruhařov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu