Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Vojaci Národnej gardy z Washingtonu mali pozitívny test

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Ken Lambert/The Seattle Times via AP)

WASHINGTON - Vojaci americkej Národnej gardy, ktorí boli rozmiestnení v uliciach metropoly Washington počas nedávnych demonštrácií, mali pozitívny test na ochorenie COVID-19 spôsobené koronavírusom. Oznámila to hovorkyňa washingtonskej Národnej gardy Brooke Davisová, ktorú citovala agentúra AFP.

Davisová uviedla, že presný počet vojakov, ktorí mali pozitívny test, nemôže zverejniť z dôvodu bezpečnosti. Dodala, že vojakov testovali pred a po nasadení do ulíc. Vo Washingtone, kde prebiehali násilné protesty vyvolané násilnou smrťou Afroameričana Georgea Floyda, rozmiestnili 1700 príslušníkov Národnej gardy.

Starostka Washingtonu Muriel Bowserová a následne federálna vláda jednotky zmobilizovali 1. júna, aby pomohli bezpečnostným zložkám. Agentúra AFP v tejto súvislosti uviedla, že mnohí z demonštrantov mali síce rúška alebo ochranné masky, ale bezpečné rozstupy na takejto akcii nebolo možné dodržať.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku.


Protesty v Spojených štátoch vypukli po zabití Afroameričana Georgea Floyda, ktorý zomrel 25. mája v meste Minneapolis v štáte Minnesota pri zásahu policajtov, keď ležal spútaný na zemi. Jeden z nich mu vyše osem minút kľačal na krku, hoci sa Floyd opakovane sťažoval, že nemôže dýchať.

Viac o téme: USAKoronavírusNárodná garda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu