Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Počet infikovaných v Pakistane prekročil hranicu 100-tisíc

(Zdroj: SITA/AP Photo/Fareed Khan)

ISLAMABAD - Počet ľudí nakazených novým druhom koronavírusu presiahol v Pakistane v pondelok 100.000. Ako informovala agentúra DPA, pakistanské úrady bojujú s rozsiahlejším šírením vírusu po tom, ako v krajine došlo k uvoľneniu reštriktívnych opatrení.

Počet infikovaných osôb stúpol na 103.670, pričom ochoreniu COVID-19 podľahlo už 2065 pacientov. Za posledných 24 hodín hlásili z Pakistanu najmenej 4728 nových prípadov a 65 ďalších úmrtí, uvádza ministerstvo zdravotníctva.

V nemocniciach zostáva viac ako 5000 ľudí, z ktorých je 262 napojených na pľúcnu ventiláciu. Doteraz sa vyliečilo 34 percent pozitívne testovaných osôb. Pakistan, ktorý v súčasnosti patrí medzi 15 najviac zasiahnutých krajín sveta, potvrdil prvý prípad nákazy koronavírusom 26. februára. Tamojší predstavitelia odhadujú, že predpokladaný vrchol pandémie v krajine príde najskôr o mesiac.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku.


Počet nakazených sa za posledné štyri týždne zvýšil po tom, ako premiér Imrán Chán zmiernil mimoriadne karanténne opatrenia. V boji s pandémiou uplatnil novú stratégiu, ktorá umožňuje naštartovanie ekonomiky pri dodržiavaní stanovených pravidiel. Vo viacerých častiach krajiny museli však pre porušenia týchto nariadení zatvoriť obchody, nákupné centrá či obytné zóny. Opoziční lídri a odborníci vládu obviňujú z prudkého nárastu nakazených, no predseda vlády ďalšie obmedzenia pohybu osôb vylúčil.

Viac o téme: PakistanKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu