Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

V Izraeli sa po KORONAVÍRUSE znovu otvorili školy: Teraz približne stovku z nich zavreli

Zdravotníčka v Izraeli
Zdravotníčka v Izraeli (Zdroj: SITA/AP Photo/Sebastian Scheiner)

TEL AVIV - Izraelské úrady nariadili z dôvodu šírenia nového koronavírusu uzatvoriť vyše 100 školských zariadení iba tri týždne potom, ako sa v krajine po uvoľnení karanténnych opatrení znovu otvorili všetky školy. V nedeľu o tom informovala agentúra DPA s odvolaním sa na tamojšie ministerstvo školstva.

Keďže pozitívny test na prítomnosť nového koronavírusu malo 330 žiakov a učiteľov, v nedeľu, kedy sa v Izraeli začína pracovný týždeň, zostalo zatvorených 106 škôl. V súčasnosti je v domácej karanténe viac ako 16.000 žiakov a pedagogických i nepedagogických zamestnancov.

Rýchla reakcia Izraelu na zvyšujúce sa riziko šírenia nového koronavírusu a zavedenie prísnych opatrení v polovici marca malo v tejto blízkovýchodnej krajine za následok relatívne mierny priebeh pandémie.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Izraelské úrady ale zároveň tieto opatrenia aj pomerne rýchlo zrušili. Po školách, ktoré sa otvorili už 17. mája, nasledovalo otvorenie hotelov či reštaurácií. Podľa DPA mnoho návštevníkov pláží ignoruje povinné usmernenie izraelského ministerstva zdravotníctva týkajúce sa zakrývania nosa a úst.  Ministerstvo zdravotníctva uvádza, že v Izraeli bolo doposiaľ potvrdených 17.783 prípadov nákazy a 297 úmrtí v dôsledku ochorenia COVID-19. Z choroby sa vyliečilo už 15.064 pacientov.

Viac o téme: OtvorenieŠkolyIzraelKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu