Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Seniora z VIDEA zrazili k zemi: Teraz tvrdia, že si len robili svoju prácu, v útvare začala vzbura!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: YouTube/NBC/New York)

NEW YORK - Tento týždeň po smrti Georga Floyda rozvírilo vášne ďalšie kontroverzné video. Myšlienky o policajnej brutalite v USA posilnil záznam z Buffala, kde dvojica policajtov zvalila asi 75-ročného muža k zemi tak nešťastne, že začal krvácať z hlavy. Útvar polície sa však prekvapivo postavil za členov jednotky a hovorí, že si robili len svoju prácu!

Všetci členovia zásahovej policajnej jednotky v americkom Buffale opustili na protest svoj útvar, aby tak vyjadrili solidaritu s dvoma kolegami vyšetrovanými kvôli zraneniu demonštranta. Informovala o tom stanica CNN. Dvaja policajti sú mimo službu kvôli tomu, že počas protestov v súvislosti so smrťou černocha George Floyda zrazili na zem 75-ročného muža.

Starší muž skončil v nemocnici s krvavou hlavou

O incidente informovali americké médiá vo štvrtok, keď upozornili na video z Buffala, ktoré zachytáva nevyberavý zákrok policajtov proti staršiemu mužovi. Na zázname je vidieť bieleho muža so šedými vlasmi, ktorý sa blíži k postupujúcim ťažkoodencom. Jeden policajt do neho strčil obuškom a druhý rukou; muž spadol na chrbát a začal krvácať z hlavy. Muž kvôli zraneniam skončil v nemocnici.

VIDEO zachytáva stret policajtov s postarším mužom


Ďalší prípad policajnej brutality v USA! Šokujúce VIDEO Starší muž je po zákroku vo vážnom stave


Policajtov chceli prepustiť, no narazili na odpor a vzburu útvaru

Newyorský guvernér Andrew Cuomo vyzval Buffalo, aby policajtov prepustilo. Ich kolegovia ich ale podporili a všetkých 57 aktívnych členov ich jednotky útvar opustilo. "Sme toho názoru, že policajti iba plnili rozkaz ... vypratať námestie. Len robili svoju prácu," citoval server BBC Johna Evansa, zástupca miestnych policajných odborov.

Policajt na proteste strčil
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/AP)

Rozsiahle protesty v USA vypukli po tom, čo 25. mája zomrel černoch George Floyd po policajnom zákroku. Policajt Derek Chauvin mu pri zatýkaní kľačal minimálne deväť minút na krku. Teraz Chauvin, ktorý bol prepustený z policajných radov, čelí obvineniu z vraždy.

Viac o téme: ZákrokSeniorPolícia Buffalo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu