Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

KORONAVÍRUS Počet úmrtí v Brazílii stúpol na tretí najvyšší na svete

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

RIO DE JANEIRO - Počet úmrtí na nový druh koronavírusu v Brazílii presiahol 34.000 a je tretím najvyšším na svete - prekonal Taliansko. Ukazujú to údaje zverejnené vo štvrtok.

Juhoamerická krajina hlásila nový rekord 1473 mŕtvych za posledných 24 hodín, takže celkový počet obetí stúpol na 34.021 a zaradil sa tak za Spojené štáty a Britániu, napísala v piatok agentúra AFP. Brazília má teraz potvrdených 614.941 prípadov nákazy uvedeným koronavírusom SARS-CoV-2, uviedlo ministerstvo zdravotníctva; je to druhý najvyšší počet na svete, po Spojených štátoch.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku.


Odborníci upozorňujú, že nedostatočné testovanie ľudí v Brazílii znamená, že skutočné počty sú pravdepodobne oveľa vyššie. Najnovšie údaje len zdôrazňujú, akú krutú daň si koronavírus vyberá v Latinskej Amerike, najnovšom ohnisku pandémie. Brazília s 210 miliónmi obyvateľov je najvážnejšie zasiahnutou krajinou v tomto regióne.

Brazílsky prezident Jair Bolsonaro
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP/Eraldo Peres)

Prezident Jair Bolsonaro ostro kritizuje opatrenia prikazujúce ľuďom zdržiavať sa doma, hoci počty mŕtvych a nakazených neustále prudko rastú. Tento krajne pravicový líder vyzval firmy, aby viedli "vojnu" proti guvernérom jednotlivých brazílskych štátov, ktorí nariadili zatvorenie podnikov, a argumentuje, že zbytočne poškodzujú najväčšiu ekonomiku Latinskej Ameriky.

Viac o téme: BrazíliaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu