Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

V Poľsku sa začalo americko-poľské vojenské cvičenie: Prísne opatrenia aj testy aj Covid-19

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP/Susannah George)

VARŠAVA - V piatok sa začalo spoločné americko-poľské vojenské cvičenie, ktoré sa koná vo výcvikovom priestore pri meste Drawsko Pomorskie na severozápade Poľska. Sprevádzajú ho prísne hygienické opatrenia.

Cvičenie, ktorého sa zúčastňuje viac ako 6000 príslušníkov amerických a poľských ozbrojených síl, je prvým svojho druhu od vypuknutia koronavírusovej pandémie. Informovala o tom agentúra AFP. "Všetok personál podstúpi pri príchode test na COVID-19," uviedla pre AFP hovorkyňa americkej armády Beth Clemonsová s tým, že na miestach, kde nie je možné dodržiavať odstup, budú účastníci povinní nosiť rúška a dodržiavať prísne hygienické opatrenia.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

"Znížený bol aj počet účastníkov cvičenia, aby sa mohol dodržiavať bezpečný odstup," dodala Clemonsová. Cvičenie bude trvať do 19. júna. Pôvodne plánované cvičenie sa malo konať v Nemecku, Poľsku a pobaltských štátoch a malo isť o najväčšie spoločné európsko-americké manévre za posledných 25 rokov, počítajúce s účasťou až 37.000 príslušníkov ozbrojených síl z 18 členských štátov NATO. Jeho realizáciu však zmarila pandémia koronavírusu.

Viac o téme: CvičeniePoľskoKoronavírusSpojené štátyDrawsko Pomorskie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu