Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Desivý nález! Malý Tadeáško zmizol v parku: Polícia našla len štvormesačného chlapčeka mŕtveho

Malého chlapčeka našli mŕtveho
Malého chlapčeka našli mŕtveho (Zdroj: Polícia ČR)

PRAHA - Príslušníci Polície ČR v sobotu našli telo štvormesačného dojčaťa, po ktorom pátrali od piatku podvečera. Informoval o tom spravodajský portál Českej televízie, podľa ktorej policajti teraz preverujú výpovede dvoch osôb. Bola nariadená aj súdna pitva, ktorá určí príčinu smrti chlapčeka.

Po štvormesačnom chlapčekovi, ktorý v piatok zmizol i s kočíkom v obci Hořín pri stredočeskom meste Mělník, pátrali policajti i hasiči. Do akcie sa zapojili aj potápači a dron. Policajti ukončili pátranie pred piateou poobede. Bola nariadená súdna pitva, ktorá určí príčinu smrti malého Tadeáška. 

Bola nariadená pitva

Polícia teraz preveruje výpovede dvoch ľudí, uviedla policajná hovorkyňa Eva Hašlová. „Na základe získaných informácií sme našli telo kojenca, nariadili sme súdnu pitvu na zistenie príčiny úmrtia. V súvislosti s tým preverujeme výpovede dvoch osôb, s ktorými teraz vykonávame ďalšie úkony,“ povedala Hašlová. Kde telo policajti našli, hovorca odmietla povedať. „To je všetko, čo môžem v tejto chvíli povedať,“ dodala hovorkyňa.

Chalpček sa stratil v parku

V piatok sa na tiesňovú linku obrátila matka dojčaťa, ktorá uviedla, že sa jej chlapec stratil v zámockom parku v Hoříne aj s kočíkom. Matka sa opaľovala a zaspala. Rozbehla sa rozsiahla pátracia akcia, ktorej sa zúčastnili desiatky policajtov a hasičov. Pátranie pokračovalo aj od dnešného rána, na mieste bolo i riečne oddelenie polície s potápačmi. V piatok prehľadával okolie zo vzduchu vrtuľník s termovíziou. Hasiči boli dnes z Hořína odvolaní okolo tretej poobede. Nie je jasné, či už v tej chvíli polícia telo našla, alebo nie.

Policajti sa okrem parku zamerali aj na prehľadávanie brehov a hladiny blízkych tokov, v blízkosti parku je sútok Labe a Vltavy, preteká ním aj Hořínsky potok. Policajti sa sústredili aj na okolie mosta Jozefa Straky cez Labe. Polícia v piatok po dieťati pátrala aj na Kladensku, kde sa popoludní v Bělči stratila neplnoletá dievčina. Aj tam sa do pátrania okrem polície zapojili hasiči. Povolaný bol tiež psovod a vrtuľník s termovíziou. Dievčinu našla letecká služba asi 100 metrov od miesta, kde sa stratila.

Viac o téme: ChlapecSmrťPátraniePolícia Tadeáš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu