Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Ťažiskom nemeckého predsedníctva v Rade EÚ bude koronavírusová pandémia

Hovorca nemeckej vlády Steffen Seibert na zasadnutí vlády v Berlíne.
Hovorca nemeckej vlády Steffen Seibert na zasadnutí vlády v Berlíne. (Zdroj: TASR/AP Photo/Michael Sohn, pool)

BERLÍN - Ťažiskovým bodom nemeckého predsedníctva v Rade EÚ v druhom polroku 2020 bude boj proti koronavírusovej kríze. Oznámil to v stredu v Berlíne hovorca nemeckej vlády Steffen Seibert, píše denník Die Welt.

Nemecko preberie predsedníctvo v Rade EÚ od Chorvátska 1. júla na šesť mesiacov. Pre pandémiu nového koronavírusu SARS-CoV-2 nastanú v programe nemeckého predsedníctva určité zmeny. Okrem tejto otázky budú ďalšími nosnými témami pobrexitové vzťahy s Britániou, ochrana klímy či európsky azylový systém.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

V stredajšom videohovore nemeckej kancelárky Angely Merkelovej, ministra financií Olafa Scholza, ministra zahraničných vecí Heika Maasa a šéfa úradu kancelárky Helgeho Brauna s vrcholnými zástupcami Európskeho parlamentu išlo podľa Seiberta okrem koronavírusu aj o otázky týkajúce sa zotavenia európskeho hospodárstva, viacročného rozpočtu EÚ, ochrany klímy, digitalizácie, ako aj úlohy Európy vo svete.

Písomné znenie programu nemeckého predsedníctva v Rade EÚ by malo byť podľa slov Seiberta hotové až krátko pred 1. júlom. Pri jeho vypracovaní sa bude prihliadať aj na priority Európskej komisie na nasledujúce mesiace, dodal hovorca.

Viac o téme: EkonomikaPandémiaNemeckoKoronavírusRada EÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu