Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Počet infikovaných v spojitosti s baňou v okrese Karviná dosiahol 239

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa)

KARVINÁ - Celkovo 239 osôb sa už nakazilo ochorením COVID-19 v spojitosti s ohniskom nákazy v Bani Darkov v okrese Karviná v Moravskosliezskom kraji. Informoval o tom v utorok spravodajský server Novinky.cz.

Medzi nakazenými je 174 zamestnancov bane, ich 61 rodinných príslušníkov a štyria pracovníci iných firiem. Úrady v okrese Karviná z dôvodu šírenia sa nákazy medzi baníkmi a ich kontaktmi ponechali v platnosti niektoré opatrenia. Zakázané sú návštevy v nemocniciach a domovoch sociálnych služieb a verejné zhromaždenia sú obmedzené na maximálne 100 osôb.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Riaditeľka krajskej hygienickej stanice v Ostrave Pavla Svrčinová povedala, že v bani prijali dodatočné opatrenia s cieľom zabrániť kontaktom medzi zamestnancami z rôznych zmien. Hygienici vykonali 2543 odberov priamo v bani a testovali aj ďalších 150 ľudí.

"Viac ako polovica nami vyhľadaných pozitívnych osôb bola úplne bez príznakov a ďalších približne 40 percent malo len veľmi mierne príznaky," povedala Svrčinová. Dodala, že ak by týchto pacientov neodhalili pomocou testov, moli by potenciálnym zdrojom nákazy pre svoje okolie. V ČR doteraz potvrdili 9004 prípadov nákazy koronavírusom a 317 úmrtí na ochorenie COVID-19, ktoré tento koronavírus spôsobuje. Z ochorenia sa dosiaľ vyliečilo 6182 ľudí, aktuálne je hospitalizovaných 154 osôb, píše na svojej oficiálne stránke ministerstvo zdravotníctva.

Viac o téme: InfekciaKoronavírusCOVID-19Baňa Darkov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu