Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Smutný príbeh holandského premiéra: Pre opatrenia nemohol navštíviť zomierajúcu matku (†96)

Mark Rutte
Mark Rutte (Zdroj: SITA/Ludovic Marin, Pool Photo via AP)

HAAG - Holandský premiér Mark Rutte nemohol v dôsledku opatrení zavedených v boji proti novému koronavírusu navštíviť svoju umierajúcu matku počas posledných dní jej života. Informovala o tom v pondelok agentúra AFP, ktorá sa odvoláva na vyhlásenie premiérovej kancelárie.

Rutte v pondelok oznámil, že jeho matka Mieke Rutte-Dillingová zomrela 13. mája vo veku 96 rokov v domove starostlivosti o seniorov v Haagu. "Premiér dodržal všetky nariadenia," uviedol Rutteho hovorca.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Holandské médiá spresnili, že Rutteho mama nezomrela v dôsledku koronavírusu, hoci v jej domove dôchodcov zaznamenali niekoľko prípadov nákazy. "Okrem veľkého smútku a všetkých láskavých spomienok cítime ja a moja rodina vďačnosť, že sme ju tu mohli mať s nami tak dlho," uviedol Rutte.

Holandské úrady povolili individuálne návštevy v niektorých domovoch starostlivosti o seniorov od pondelka. Od 15. júna sa povolenie rozširuje na všetky tieto zariadenia. Holandsko dosiaľ zaznamenalo 45.445 prípadov nákazy koronavírusom a 5830 úmrtí.

Viac o téme: OpatreniaMatkaSmrťHolandskoMark RutteKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu