Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS JAR je v podobnej situácii ako Česko: Z bane hlásia 164 infikovaných

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP/Themba Hadebe)

JOHANNESBURG - Juhoafrická spoločnosť Anglogold Ashanti v nedeľu oznámila, že pozastavila prevádzku bane Mponeng po tom, ako tam malo najmenej 164 zamestnancov pozitívny test na koronavírus SARS-CoV-2, informovala agentúra AFP.

Prvý prípad nákazy v bani zaznamenali minulý týždeň. Odvtedy podľa Anglogold Ashanti otestovali už 650 zamestnancov bane, ktorá sa nachádza v juhoafrickej provincii Gauteng. Väčšina nakazených podľa spoločnosti nevykazovala príznaky ochorenia. Prevádzku bane dočasne zastavili s cieľom zistiť možné kontakty nakazených a hygienicky vyčistiť pracovisko.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Baňu Mponeng, ktorá je najhlbšia na svete, zatvorili 27. marca v súvislosti s opatreniami na zabránenie šíreniu nákazy. Prevádzku však na začiatku mája na 50 percent obnovili. Ťažobný priemysel je v JAR jedným z najdôležitejších odvetví a zároveň aj najväčším zamestnávateľom v krajine.

Pred oznámením nákazy spoločnosťou Anglogold Ashanti v krajine registrovali v odvetví ťažobného priemyslu len 85 prípadov nákazy a jedno úmrtie. Juhoafrická republika má najvyšší počet prípadov nákazy koronavírusom zo všetkých afrických krajín, uvádza na svojej webovej stránke stanica BBC. Ochorením COVID-19, ktoré je týmto vírusom spôsobované, je nakazených 21.345 ľudí. Nákaze podľahlo 407 osôb.

Viac o téme: BaníciBaňaPandémiaJuhoafrická republikaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu