Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Nepríjemné správy z Nemecka: Najmenej 40 ľudí sa nakazilo po návšteve kostola

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

FRANKFURT NAD MOHANOM - Najmenej 40 ľudí malo pozitívny test na nákazu koronavírusom SARS-CoV-2 po tom, ako sa zúčastnili na bohoslužbe v baptistickom kostole vo Frankfurte nad Mohanom, informovala agentúra DPA s odvolaním sa na sobotňajšie oznámenie miestnych zdravotníckych úradov.

Šéf miestneho zdravotníckeho úradu René Gottschalk povedal, že väčšina z týchto nakazených osôb netrpí závažnými príznakmi ochorenia a v nemocnici sa na základe informácií, ktoré má úrad k dispozícii, nachádza len jeden človek. Bohoslužba sa konala 10. mája, uvádza na svojej webovej stránke denník Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Predstaviteľ baptistov v Nemecku Wladimir Pritzkau v predchádzajúcich dňoch povedal, že v nemocnici je šesť nakazených osôb. Úrady z mesta Hanau, ktoré leží približne 25 kilometrov východne od Frankfurtu nad Mohanom, oznámili, že najmenej 16 obyvateľov z tohto mesta sa nakazilo koronavírusom v spojitosti s návštevou baptistického kostola.

Počet potvrdených prípadov nákazy novým druhom koronavírusu v Nemecku sa za uplynulý deň zvýšil o 638 a dosiahol 177.850. Vyplýva to z údajov Inštitútu Roberta Kocha (RKI) k sobotňajšiemu ránu. V krajine za posledných 24 hodín zaznamenali tiež ďalších 42 úmrtí v dôsledku koronavírusovej choroby COVID-19. Celkový počet ľudí, ktorí tomuto ochoreniu v Nemecku podľahli, tým stúpol na 8216.

Viac o téme: KostolPandémiaNemeckoKoronavírusFrankfurt nad MohanomInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu