Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Rusko hlási 9434 nových prípadov choroby COVID-19 a ďalších 139 úmrtí

Koronavírus sa naďalej šíri
Koronavírus sa naďalej šíri (Zdroj: SITA/AP Photo/Pavel Golovkin)

MOSKVA - V Rusku za posledných 24 hodín nahlásili 9434 nových prípadov koronavírusového ochorenia COVID-19, ako aj 139 ďalších úmrtí, čo je pokles oproti dosiaľ najvyššiemu počtu 150 úmrtí v krajine z predošlého dňa. Oznámilo to v sobotu ruské krízové stredisko, informujú agentúry Reuters a TASS.

Celkový počet infikovaných v Rusku od začiatku šírenia koronavírusu SARS-CoV-2 sa tak zvýšil na 335.882 a počet úmrtí stúpol na 3388. Denný prírastok potvrdených prípadov infekcie sa pritom zvýšil na 2,9 percenta v celom Rusku a dve percentá v Moskve. V krajine okrem toho za uplynulých 24 hodín evidujú 8111 vyliečených pacientov, ktorých počet tým dosiahol 107.936.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Podpredsedníčka ruskej vlády pre otázky zdravotníctva Tatiana Golikovová v piatok povedala, že Rusko očakáva v máji nárast úmrtí na nový druh koronavírusu. "Táto choroba (COVID-19) a chronické stavy sa nie vždy skončia pozitívne," povedala Golikovová na vládnom zasadnutí s prezidentom Vladimirom Putinom a odborníkmi z oblasti zdravotníctva.

Viac o téme: PandémiaRuskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu