Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Francúzsko uvoľňuje opatrenia, umožnilo obnovenie bohoslužieb

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PARÍŽ - Francúzsko povolilo od soboty opätovné konanie bohoslužieb po tom, ako súd zrušil nariadenie vlády zakazujúce takéto zhromaždenia. Náboženskí lídri toto rozhodnutie privítali, zdôraznili však, že zavedenie potrebných bezpečnostných opatrení ešte istý čas potrvá, informovala agentúra AP.

Aby sa zabránilo ďalšiemu šíreniu nového koronavírusu, návštevníci chrámov vo Francúzsku budú musieť mať na tvári rúška, dezinfikovať si pri vstupe ruky a dodržiavať vzdialenosť najmenej jedného metra od iných ľudí.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Francúzska vláda zakázala náboženské obrady do 2. júna, hoci obchody a iné podniky začali v krajine znova otvárať minulý týždeň. Štátna rada, najvyšší administratívny súd krajiny, však tento zákaz zrušila a vláda v sobotu zverejnila výnos umožňujúce obnovenie bohoslužieb.

Konferencia biskupov Francúzska oznámila, že bude s cirkevnými lídrami pracovať na príprave opätovného otvorenia kostolov, najmä v súvislosti s obradmi turíčnej nedele 31. mája. Veľká mešita v Paríži uviedla, že túto nedeľu ešte nebude pripravená na znovuotvorenie pre modlitby pri príležitosti sviatku íd al-fitr, ktorý moslimovia sláva v závere pôstneho mesiaca ramadán.

Viac o téme: PandémiaFrancúzskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu