Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Lotyšsku svitá na lepšie časy: Postupne začne uvoľňovať karanténne opatrenia

Riga, Litva
Riga, Litva (Zdroj: Thinkcstock.com)

RIGA - Lotyšsko 1. júna začne s uvoľňovaním karanténnych opatrení. Občania sa budú môcť opäť zúčastňovať na rôznych vzdelávacích a športových aktivitách, otvoria sa niektoré druhy predajní. Informoval o tom vo štvrtok podľa agentúry DPA premiér Krišjanis Karinš.

Za predpokladu, že verejnosť bude aj naďalej dodržiavať hygienické a ďalšie nariadenia, sa okrem iného opäť obnovia skupinové aktivity, ako sú vystúpenia speváckych zborov, tanečných skupín či súborov, otvoria sa letné tábory pre deti a niektoré skúšky sa opäť budú môcť konať s osobnou účasťou študentov.

K tréningu v športových zariadeniach sa môžu vrátiť aj profesionálni športovci a členovia olympijského tímu. S výnimkou bojových umení budú môcť športovci opäť trénovať v skupinách. Aj v tomto prípade platí, že budú musieť dodržiavať hygienické nariadenia.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Lotyšská vláda od vypuknutia pandémie predĺžila karanténne opatrenia už dvakrát. Obmedzenia, ktoré sú aktuálne v platnosti, mali pôvodne trvať do 9. júna, no k uvoľňovaniu niektorých opatrení dochádzalo už skôr, pričom prvá vlna začala začiatkom mája. Lotyšsko, ktoré má približne 1,9 milióna obyvateľov, podľa údajov Univerzity Johnsa Hopkinsa doteraz eviduje 1025 prípadov ochorenia COVID-19 a 22 úmrtí.

Viac o téme: OpatreniaKaranténaLotyšskoKoronavírusUvoľňovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu