Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS USA dodali do Ruska prvú zásielku pľúcnych ventilátorov

Americký prezident Donald Trump
Americký prezident Donald Trump (Zdroj: SITA/AP/Evan Vucci)

MOSKVA - Prvá zásielka 50 pľúcnych ventilátorov, ktoré Spojené štáty v rámci boja proti koronavírusovej pandémii venovali Rusku, vo štvrtok dorazili do Moskvy. Informovala o tom televízia CNN s odvolaním sa na americkú ambasádu v Moskve.

Spojené štáty zásielkou reagovali na žiadosť ruského prezidenta Vladimira Putina. "Spojené štáty pokryjú 100 percent nákladov, vrátane prepravy a uvedenia do prevádzky 200 dodaných pľúcnych ventilátorov v hodnote približne 5,6 milióna dolárov," uvádza sa v stanovisku ambasády. Začiatkom apríla Rusko vyslalo do USA nákladné lietadlo so zdravotníckym materiálom a pľúcnymi ventilátormi, ktoré mali byť použité v nemocniciach v štátoch New York a New Jersey.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Ruské ventilátory Aventa M, ktoré zrejme spôsobili požiare v ruských nemocniciach, sa však podľa vyjadrenia amerického Federálneho úradu pre mimoriadne situácie (FEMA) v Spojených štátoch nepoužili a oba štáty tieto zariadenia vrátili do skladov FEMA. Ventilátory Aventa M zakázali úrady používať aj v Rusku po tom, ako v moskovskej a petrohradskej nemocnici došlo k požiarom.  

Viac o téme: RuskoUSAKoronavírusPľúcna ventilácia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu