Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

V Česku uzavreli ďalšiu škôlku! Hrozba nekončí, dieťa malo testy pozitívne na koronavírus

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Getty Images)

BLANSKO - Zlé správy zo susednej Českej republiky. Pozitívne testy na COVID-19 malo dieťa, ktoré navštevuje materskú školu v meste Blansko. Z dôvodu karanténnych opatrení bude škôlka zatvorená až do odvolania.

Zástupkyňa riaditeľky MŠ Rodkovského Alena Grepková sa vyjadrila, že "mali škôlku pre rodičov záchranného zboru, takže sa tam niečo prihodilo." Viac podrobností však neuviedla. Správu priniesla televízia Nova.

Ďalšie dieťa v českej škôlke má KORONAVÍRUS: V karanténe je celá budova!

Dieťa, ktoré nevykazovalo žiadne príznaky obávanej nákazy, navštevovalo škôlku ešte v priebehu minulého týždňa. Pozitívne testovaný bol jeho rodinný príslušník, napokon sa ukázalo, že škôlkar je taktiež pozitívny. 

Rodičia detí, ktoré taktiež v priebehu minulého týždňa chodili do škôlky, boli upozornení na možné riziko. Ako vysvetlila vedúca protiepidemického odboru krajskej hygienickej stanice Juhomoravského kraja Renata Ciupek, z dôvodu opatrnosti detičky nechali v domácej karanténe. Žiadne z nich však nemá mať príznaky koronavírusu. Testom ich zatiaľ nepodrobili.

Ilustračné foto.
Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto.  (Zdroj: Getty Images)

Povinne sa však nechali otestovať učiteľky aj upratovačka zo škôlky. "V súčasnej dobe sú tieto dospelé osoby v úplnom poriadku, budeme však venovať veľkú pozornosť tomu, aby nastupovali späť do škôlky úplne zdravé. S ohľadom na riziko to nemôžeme podceniť," doplnila Ciupek, podľa ktorej hrozia väčšie zdravotné komplikácie práve dospelým zamestnancom. 

Termín otvorenia škôlky je zatiaľ neznámy. Bude sa odvíjať od zdravotného stavu personálu a teda aj toho, či sa u niekoho ďalšieho potvrdí koronavírus. Testy personálu boli síce negatívne, no aj tak pre všetkých platí 14-dňová karanténa.

Viac o téme: Materská školaČRKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu