Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Bulharsko otvorí od 1. júna hranice pre cestnú dopravu so Srbskom a Gréckom

Bulharsko eviduje 2259 infikovaných a 112 obetí.
Bulharsko eviduje 2259 infikovaných a 112 obetí. (Zdroj: TASR/Cvetomir Petrov)

SOFIA - Bulharsko, Grécko a Srbsko plánujú od 1. júna otvoriť spoločné hranice pre cestnú premávku, pričom cestujúci nebudú musieť ísť do povinnej dvojtýždňovej karantény. Oznámil to v utorok bulharský premiér Bojko Borisov po videokonferencii s gréckym premiérom Kyriakosom Mitsotakisom, predsedom vlády Rumunska Ludovicom Orbanom a srbským prezidentom Aleksandarom Vučičom. Informovala o tom agentúra DPA.

Obdobný krok, a to otvorenie cestných hraníc s Rumunskom, sa odsunul z dôvodu tamojšej vládnej krízy, dodal Borisov. "Cieľom je vytvoriť podmienky pre cestovanie a znovuobnovenie turizmu pre občanov štyroch štátov bez 14-dňovej karantény," vyhlásil Borisov. Zachované by mali zostať všetky hygienické a bezpečnostné opatrenia v boji proti koronavírusu, dodal.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Cestná premávka medzi Bulharskom a Srbskom bude možná od 1. júna, avšak cestujúci budú musieť odovzdať prehlásenie. Borisov ho označil ako "celkom jednoduché" - potrebné bude vyplniť, či má cestujúci príznaky ochorenia COVID-19, a to, či pozná "epidemiologickú situáciu" v danej krajine.

Bulharsko eviduje relatívne nízky počet nakazených koronavírusom SARS-CoV-2 (2259) a 112 obetí na životoch. Z pondelka na utorok zaznamenali v krajine po prvý raz menej nových prípadov infikovaných (24) než uzdravených (34). Celkovo sa vyliečilo 646 pacientov.

Viac o téme: GréckoBulharskoSrbskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu