Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

KORONAVÍRUS Počet úmrtí stúpol o 384: Londýn sprístupní ulice chodcom a cyklistom

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: tasr-AP Photo/Matt Dunham)

LONDÝN - Počet úmrtí na nový koronavírus v Británii stúpol za posledných 24 hodín o 384 na celkovo 33.998. Informovala o tom v piatok spravodajská televízia Sky News s odvolaním sa na britské ministerstvo zdravotníctva.

Obete zomreli v nemocniciach a širšej komunite po tom, čo mali pozitívne testy na ochorenie COVID-19 spôsobené koronavírusom SARS-CoV-2. Do piatka rána vykonali v Británii 2.353.078 testov, pričom vo štvrtok ich bolo 133.784. Pozitívny výsledok testu zaznamenali u 236.711 osôb.

Londýn obmedzí dopravu, ulice sprístupní chodcom a cyklistom

V centre britského hlavného mesta Londýn uzatvoria pre autá viaceré ulice, ktoré sprístupnia chodcom a cyklistom. Ide o snahu odbremeniť verejnú dopravu, ktorú v dôsledku pandémie koronavírusu používa obmedzený počet pasažierov. Informovala o tom v piatok agentúra Reuters s odvolaním sa na starostu Londýna Sadiqa Khana.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Zmienený plán, ktorý sa týka aj hlavných trás mesta, podľa Khana zmení časti v centre Londýna na jednu z najväčších zón bez áut na svete. "(Ochorenie) COVID-19 predstavuje najväčšiu výzvu pre sieť londýnskej verejnej dopravy v histórii TfL (Transport for London)," povedal. Spoločnosť TfL zabezpečuje dopravu v oblasti Veľkého Londýna.

Pasažieri v londýnskom metre.
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Alberto Pezzali)

"Všetci Londýnčania musia vyvinúť veľké úsilie a vo verejnej doprave dodržať bezpečný sociálny odstup aj v čase, keď sa karanténne opatrenia postupne zmierňujú," dodal Khan. Počet cestujúcich prepravených v londýnskom metre sa od marca, keď v krajine zaviedli prísne opatrenia sociálneho odstupu, znížil približne o 95 percent. O 85 percent zase klesol počet jázd vo verejnej autobusovej doprave.

Doprava by sa mala obmedziť aj na mostoch Waterloo Bridge a London Bridge, ktoré vyhradia iba pre chodcov, cyklistov a linky autobusov, pričom rozšíria chodníky. Londýn je epicentrom pandémie koronavírusu v Británii, ktorá si v tejto ostrovnej krajine vyžiadala už takmer 34.000 životov.

Viac o téme: PandémiaUliceLondýnVeľká BritániaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu