Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

KORONAVÍRUS Švédsky premiér odmieta kritiku opatrení vlády voči aktuálnej pandémii

Stefan Löfven
Stefan Löfven (Zdroj: SITA/AP)

ŠTOKHOLM - Švédsky premiér Stefan Löfven odmieta tvrdenia, že jeho krajina reagovala mäkko na pandémiu koronavírusu SARS-CoV-2.

"Nie je to tak, že Švédsko robí všetko úplne inak ako ostatné krajiny," citovala v piatok švédskeho premiéra agentúra Reuters. Namiesto úplného uzavretia Švédsko prijalo kombináciu zákonov a odporúčaní, ktoré zahraničné médiá vo veľkej miere označili za relatívne mierny postoj vlády k pandémii. "Život vo Švédsku nefunguje ako za normálnych okolností," povedal Löfven.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Vláda zakázala veľké zhromaždenia, stredné školy a univerzity sú zatvorené a úrady odporúčajú dodržiavať sociálnu vzdialenosť, ochranu starších ľudí a prácu z domu. Základné školy však zostávajú otvorené, ľudia nemusia ostať doma a môžu sa stretávať v malých skupinách. Obchody neboli nútené zatvoriť.

Švédsko zaznamenalo viac ako 3500 úmrtí na ochorenie COVID-19, ktoré spôsobuje nový koronavírus, čo je oveľa menej ako v mnohých veľkých krajinách v Európskej únii, ale približne päťkrát viac ako v Dánsku a desaťkrát viac ako v ostatných susedných škandinávskych krajinách.

Viac o téme: PremiérPandémiaŠvédskoŠtokholmKoronavírusStefan Löfven
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu