Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Bizarný prípad v Česku: Seniorka doplatila zdravím na svoj nápad, TOTO nerobte!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ZDICE – Záchranárom sa naskytol desivý pohľad! Na izbe v domove s opatrovateľskou službou našli seniorku, ktorá nekomunikovala a urputne vracala. Z toho, čo vyšlo najavo po vyšetrení, behá mráz po chrbte.

O bizarnom prípade z Česka na svojom facebookovom účte informovala Zdravotnícka záchranná služba Stredočeského kraja.

Pred týždňom vyrazila posádka rýchlej zdravotnej pomoci zo Zdíc k seniorke do domova s opatrovateľskou službou. Po tom, čo záchranári vošli do izby, našli ženu, ktorá nekomunikovala a vracala.

Čítajte aj: Kedy je pacient skutočne neinfekčný? Pozor, KORONAVÍRUS sa dostáva do tela aj inými cestami než dýchacími

„Od ošetrujúceho personálu sa záchranári dozvedeli, že už oni museli žene pomáhať zo spoločenskej miestnosti, pretože už nebola schopná chôdze. Tiež uviedli, že z jej hrnčeka na kávu je cítiť divný zápach,“ uviedli záchranári s tým, že po vyšetrení a zaistení pacientky doslova očuchaním dospeli k záveru, že ide o dezinfekciu.

Podľa pachu potom určili aj druh chemikálie a našli zásobník umiestnený neďaleko spoločenskej miestnosti, v ktorom bol dezinfekčný prípravok AntiCovid. „Pacientka bola aj so vzorkou obsahu hrnčeka prepravená do hořovickej nemocnice,“ stojí v príspevku.  

AntiCovid
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Zdravotnická záchranná služba Středočeského kraje)

Žena potom priznala, že vypila asi 200 mililitrov AntiCovidu, lebo mala obavy z nákazy koronavírusom, ktorý spôsobuje ochorenie covid-19. Dezinfekciu si „napumpovala“ ho hrnčeka s kávou zo zásobníka.

Záchranári v tomto súvise znova apelujú na ľudí, aby sa porozprávali so svojimi staršími rodinnýmim príslušníkmi. „Boja sa ochorenia, boja sa, pretože vedia, že patria do rizikovej skupiny, nevedia si vyfiltrovať informácie, ktoré sa na nich valia z médií. Potrebujú sa (pokojne i opakovane) zveriť, potrebujú vašu radu a upokojiť,“ skonštatovali záchranári.

Viac o téme: ČeskoSenioriNebezpečenstvoCOVID-19KoronavírusDezinfekciaVypitie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu