Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

KORONAVÍRUS Uvoľňovanie opatrení bude len veľmi opatrné, odkazuje britská vláda

Žena v Británii, ktorá sa chráni rúškom
Žena v Británii, ktorá sa chráni rúškom (Zdroj: SITA/AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

LONDÝN - Britská vláda vo štvrtok varovala, že pripravované uvoľnenie reštriktívnych opatrení, zavedených v Anglicku v súvislosti s pandémiou koronavírusu, bude len veľmi limitované a opatrné. Informovala o tom televízia Sky News.

Britský premiér Boris Johnson členom svojho kabinetu prisľúbil, že k uvoľňovaniu opatrení bude pristupovať "s maximálnou opatrnosťou". Podľa Johnsonovho hovorcu budú zmeny, ktoré sa majú v Anglicku uplatniť od budúceho týždňa, len "veľmi obmedzené". Obmedzenia pohybu a sociálnych kontaktov sú v platnosti už približne sedem týždňov.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

"V rámci nášho boja proti vírusu sa nachádzame v kritickom bode a preto neurobíme nič, čo by mohlo ohroziť pokrok, ktorý dosiahla britská verejnosť," povedal novinárom vo štvrtok premiérov hovorca. Pandémia si v Spojenom kráľovstve vyžiadala už viac ako 30.000 životov, čo je najviac v Európe. Johnson tento týždeň v parlamente avizoval, že chce začať uvoľňovať prijaté opatrenia od budúceho pondelka.

Členovia vlády a ich odborní poradcovia sa totiž domnievajú, že už šírenie vírusu v Británii dosiahlo svoj vrchol. Škótska premiérka Nicola Sturgeonová naopak avizovala, že reštrikcie platné na území Škótska budú predĺžené o ďalšie tri týždne. Zdôraznila, že sa nenechá tlačiť do predčasného uvoľňovania opatrení, ktoré by podľa nej mohlo byť "veľmi, veľmi riskantné".

Viac o téme: OpatreniaVládaPandémiaLondýnVeľká BritániaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu