Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO Mal to byť obyčajný deň, všetko sa zmenilo: Únik plynu si vyžiadal najmenej šesť obetí

Únik plynu z továrne si vyžiadal najmenej päť životov Zobraziť galériu (2)
Únik plynu z továrne si vyžiadal najmenej päť životov (Zdroj: TASR/AP)

VIŠÁKHAPATNAM - Najmenej šesť obetí na životoch a 1000 hospitalizovaných si vyžiadal v noci na štvrtok únik jedovatého plynu z chemickej továrne v dedine neďaleko mesta Višákhapatnam v juhoindickom štáte Ándhrapradéš.

Situáciu sa už podarilo dostať pod kontrolu, informovala agentúra AFP s odvolaním sa na oznámenie juhokórejskej spoločnosti LG Chemical, pod ktorú LG Polymers India patrí. "Situáciu s únikom plynu máme už pod kontrolou a zisťujeme všetky spôsoby, ako zabezpečiť rýchle ošetrenie tých, ktorí sa nadýchali uniknutého plynu," uviedla LG Chemical.

Spoločnosť dodala, že rozsah škôd a presnú príčinu úniku plynu vyšetrujú. "V tomto okamihu môžeme potvrdiť najmenej šesť úmrtí, ale rozsah katastrofy ešte nie je jasný," uviedla predstaviteľka polície. Najmenej 1000 ľudí je hospitalizovaných v okolitých nemocniciach. Existujú však obavy, že mnoho obyvateľov zostalo v bezvedomí doma.

Únik plynu z továrne
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/AP)

Podľa miestnej polície plyn unikal z dvoch 5000-tonových nádrží, na ktoré vzhľadom na situáciu spojenú s koronavírusom nikto nedohliadal a vznikla v nich chemická reakcia. Tá spôsobila, že plyn začal unikať. Miestni obyvatelia zalarmovali záchranárov okolo 03.30 h miestneho času. Denník The Times of India píše, že únik plynu si vyžiadal najmenej osem obetí na životoch - vrátane osemročného dievčaťa - a 5000 ľudí sa otrávilo.

Viac o téme: ObeteTováreňIndiaJedovatý plyn
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu