Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS USA by mali skončiť s hrou o obviňovaní Číny zo šírenia nového vírusu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PEKING - Čínsky veľvyslanec v Spojených štátoch Cchuej Tchien-kchaj vyzval amerických politikov, aby ukončili hru o obviňovaní Číny a sústredili sa na riešenie infekčnej choroby COVID-19, ktorá zabila viac ako 70.000 Američanov. Informovala o tom v stredu agentúra Sinchua.

Podľa veľvyslanca Čína poskytla informácie USA v čo najskoršom možnom čase a podporuje ich boj proti chorobe COVID-19, ktorú nový koronavírus spôsobuje. "Obviňovanie Číny neukončí túto pandémiu. Naopak, ublíži našim snahám bojovať proti tejto chorobe. Spojené štáty by nevyšli ako víťaz z tohto scenára," povedal Cchuej Tchien-kchaj.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Čínska štátna televízia CCTV ešte v pondelok zaútočila na ministra zahraničných vecí USA Mikea Pompea, ktorý v nedeľu vyhlásil, že existuje "veľké množstvo" dôkazov o tom, že nový koronavírus pochádza z laboratória v čínskom meste Wu-chan, odkiaľ sa do sveta rozšírila súčasná pandémia infekčnej choroby COVID-19.

Cchuej Tchien-kchaj uviedol, že nie je možné poprieť, že prvý známy prípad ochorenia COVID-19 bol zaznamenaný vo Wu-chane. "Ale to znamená iba to, že Wu-chan bol prvou obeťou vírusu. Žiadať od obeti kompenzáciu je jednoducho smiešne," dodal veľvyslanec.

Viac o téme: USAČínaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu