Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

KORONAVÍRUS Taiwan zmierňuje obmedzenia, napríklad pre bejzbalové zápasy a národné parky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Chiang Ying-ying)

TCHAJ-PEJ - Taiwan v stredu zmiernil obmedzenia zavedené na zastavenie šírenia nového koronavírusu a umožnil vonkajšie aktivity vrátane bejzbalových zápasov a lezeckého športu. Dôvodom uvoľňovania je to, že v krajine sa spomaľuje šírenie pandémie, uviedla tlačová agentúra DPA.

"Súhlasili sme s povolením do 1000 fanúšikov na bejzbalovom zápase, a to od piatka (8. mája)," oznámil na tlačovej konferencii taiwanský minister zdravotníctva Čchen Š'-čung, ktorý je zároveň vedúcim Riadiaceho strediska pre epidémie (CECC).

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Taiwan ruší obmedzenia dosiaľ platné pre masové zhromaždenia vrátane športových, umeleckých a kultúrnych aktivít, ako aj pre reštaurácie. Taiwan nezaznamenal žiadny miestny prenos nákazy 24 po sebe idúcich dní. Zatiaľ Taiwan hlásil 439 prípadov ochorenia COVID-19 spôsobovaného novým koronavíusom. Šesť ľudí zomrelo a 339 pacientov sa vyliečilo, uviedlo CECC.

Ľudia na Taiwane dostali odporúčanie udržiavať vonku vzdialenosť najmenej jeden meter. Predtým platilo aj odporúčanie zrušiť všetky vonkajšie zhromaždenia s 500 a viac účastníkmi. V utorok taiwanská profesionálna bejzbalová liga oznámila, že od piatka povolí na zápasoch účasť najmenej 200 fanúšikov.

Zároveň prisľúbila, že požiada CECC, aby povolilo účasť do 1000 ľudí. CECC v stredu zdôraznilo, že na štadiónoch s počtom do 20.000 sedadiel bude stále prvoradé dodržiavanie sociálneho odstupu a zabezpečenie osobnej hygieny.

Viac o téme: ObmedzeniaTaiwanKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu