Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Španielsko hlási viac ako sto obetí: Pandémia sa však spomaľuje

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MADRID - Španielsko hlásilo v utorok ďalších 185 úmrtí na nový koronavírus. Teraz je počet pacientov, ktorým diagnostikovali ochorenie COVID-19 a zomreli naň, celkovo 25.613. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

Údaje, ktoré zapadajú do trendu celkového spomaľovania pandémie v krajine, nezahŕňajú tisíce ďalších ľudí, ktorí zomreli v opatrovateľských domovoch v marci a apríli bez toho, aby ich otestovali. Napriek až doteraz obmedzenej schopnosti Španielska robiť testy, údaje ministerstva zdravotníctva ukázali, že prípady nákazy v utorok stúpli na 250.000. Tento údaj zahŕňa aj 30.000 infikovaných, ktorých zistili pomocou testov na protilátky po tom, čo sa u nich neprejavili nijaké príznaky alebo ochorenie už prekonali.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku.


Väčšina nových infekcií je zaznamenávaná medzi zdravotníkmi, ako vyplýva z údajov. Vedúci epidemiológ Fernando Simón uviedol, že zmierňujúci trend pandémie je jasný a že cieľom je teraz vyhnúť sa zvratu v trende a návratu vlny nákazy. Simón dodal, že z ochorenia sa vyliečilo vyše 123.000 ľudí. Španielsko tento týždeň začalo uvoľňovať karanténne opatrenia, ktoré boli zavedené v polovici marca a patrili k najprísnejším na svete.

Viac o téme: ŠpanielskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu