Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

KORONAVÍRUS Turecko zrušilo vývozné obmedzenia na niektoré zdravotnícke vybavenie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP Photo/Pavel Golovkin)

ISTANBUL - Turecko zrušilo obchodné obmedzenia uvalené v dôsledku pandémie nového koronavírusu na vývoz niektorých zdravotníckych pomôcok do západných krajín, kde ich je nedostatok. Informovala o tom v sobotu agentúra AFP.

Ministerstvo obchodu podľa vyhlášky uverejnenej v úradnom vestníku zrušilo obmedzenia predaja respirátorov, intubačných kanýl a dezinfekčných prostriedkov, ako sú etanol či peroxid vodíka. Doteraz boli dodávky takýchto tovarov buď zakázané, alebo museli získať povolenie tureckej vlády, ktorá ich udeľovala veľmi málo.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

"Tieto obmedzenia boli zavedené dočasne v reakcii na pandémiu. Rozhodnutie povoliť ich vývoz je reakciou na klesajúce potreby Turecka ... z dôvodu našej rastúcej schopnosti spomaliť šírenie koronavírusu a nášho záväzku pomáhať krajinám v núdzi," cituje AFP nemenovaného, vysoko postaveného tureckého predstaviteľa.

Turecko dodalo od prepuknutia pandémie prostriedky osobnej ochrany a lekárske vybavenie do viac ako 50 krajín vrátane Španielska, Talianska, Veľkej Británie a USA. Vojenské lietadlo naložené zdravotníckym materiálom poslala Ankara v sobotu aj do Somálska. Turecko doteraz zaznamenalo 3336 úmrtí ochorenie COVID-19 a 124.375 osôb malo pozitívne výsledky testov na koronavírus SARS CoV-2.

Viac o téme: PandémiaTureckoIstanbulKoronavírusZdravotnícke vybavenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu