Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

KORONAVÍRUS Rusko je momentálne siedmou krajinou s najvyšším počtom prípadov vírusu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MOSKVA - Ďalších 5358 prípadov koronavírusovej infekcie zaznamenali v Moskve, čím celkový počet nakazených ľudí v ruskom hlavnom meste dosiahol 62.658. Podľa tlačovej agentúry TASS o tom v sobotu informovalo koronavírusové krízové centrum.

Oproti 6,63 percentám z piatka činil aktuálny denný nárast prípadov nákazy v ruskej metropole 9,35 percenta, spresnil protikoronavírusový operačný štáb. Ďalších 807 prípadov nákazy novým druhom koronavírusu bolo potvrdených vo federálnom subjekte Moskovská oblasť, kde je zaznamenaných dovedna 13.314 prípadov.

Viac informácii o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Na celom území Ruska podľa operačného štábu stúpol počet prípadov nákazy o 9623 na dovedna 124.054, pri tempe rastu zvýšenom na 21,3 percenta. Rusko tak s touto s bilanciou obsadzuje momentálne siedmu priečku spomedzi krajín s najvyšším počtom prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2.

V krajine sa doposiaľ z choroby COVID-19, spôsobovanej týmto novým typom koronavírusu, vyliečilo 15.013 ľudí a zomrelo ich 1222, vyčisľuje najnovšie údaje operačný protikoronovírusový štáb. Bezpríznakových - asymptomatických - je 4488 nových prípadov, čo je 46,6 percenta, približuje agentúra TASS údaje krízového centra.

Viac o téme: PandémiaRuskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu