Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Singapur začne v najbližších týždňoch uvoľňovať opatrenia súvisiace s COVID-19

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SINGAPUR - Singapur začne v najbližších týždňoch postupne uvoľňovať niektoré z opatrení, ktoré boli v krajine zavedené v rámci boja proti novému koronavírusu pred približne dvoma mesiacmi. Informovali o tom v sobotu tamojší predstavitelia, píše agentúra Reuters.

Od 12. mája budú môcť otvoriť vybrané prevádzky, ako napríklad domáce podniky, práčovne, holičstvá či obchody s krmivom pre zvieratá. Od 19. mája nastúpia do škôl v menších skupinkách prví žiaci. "Pripravujeme sa na bezpečné a postupné obnovenie ekonomických a komunitných aktivít od 1. júna...," uviedlo vo vyhlásení singapurské ministerstvo zdravotníctva.

Viac informácii o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Tento malý mestský štát je jednou z najhoršie zasiahnutých krajín v Ázii. Počet prípadov nakazených sa tam prudko zvýšil - v sobotu pribudlo 447 infikovaných, čím ich celkový počet stúpol na 17.548, napísala agentúra AP.

Približne 85 percent nakazených tvoria zahraniční robotníci žijúci v preplnených ubytovniach. Tieto zariadenia, v ktorých sa nachádza viac než 300.000 migrujúcich pracovníkov, sú zatvorené až do 1. júna, keď sa skončí obmedzenie pohybu ľudí.

Tamojšie ministerstvo zdravotníctva ale oznámilo, že priemerný denný počet nových prípadov v miestnych komunitách poklesol minulý týždeň o viac ako polovicu na 12. Znížil sa aj počet prípadov s neznámym zdrojom nákazy na priemerne šesť za deň.

Viac o téme: PandémiaSingapurKoronavírusOpatrenai
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu