Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

KORONAVÍRUS Čína stále nie je z najhoršieho vonku: Hlási ďalších 12 nových prípadov

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Mark Schiefelbein)

PEKING - Čína hlásila k 30. aprílu 12 nových prípadov koronavírusovej infekcie; v predošlý deň to boli štyria ľudia. Píše o tom agentúra Reuters na základe aktuálnych piatkových informácií miestnych zdravotníckych orgánov.

Šesť z týchto prípadov zahŕňa osoby, ktoré sa infikovali v zahraničí. V stredu to boli štyri takéto osoby, pretože v ten deň neboli ohlásené nijaké prípady ľudí, ktorí by sa boli nakazili v rámci Číny samotnej. Ďalších päť štvrtkových nakazení pochádza z provincie Chej-lung-ťiang a jeden, posledný dvanásty, z územia Vnútorného Mongolska na severe Čínskej ľudovej republiky, sumarizuje Reuters.

KORONAVÍRUS Čína stále nie
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Mark Schiefelbein)

Čínsky Národný zdravotný výbor (NHC), čo je orgán na úrovni ministerstva zodpovedný za hygienu a zdravotníctvo, informoval 30. apríla takisto aj o 25 nových bezpríznakových prípadoch nakazenia sa vírusom SARS-CoV-2. Deň predtým ich bolo hlásených o osem viacej, 33. Celkový počet potvrdených prípadov koronavírusovej infekcie v Číne je momentálne 82.874 s tým, že vo štvrtok na následky tejto nákazy nikto nezomrel. Úmrtí je doposiaľ celkovo 4633, dodáva Reuters.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku.


Viac o téme: ČínaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu