Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS ich dostal na slobodu: V Afganistane prepustia ďalších vyše 12-tisíc väzňov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

KÁBUL - Afganský prezident Ašraf Ghaní podpísal v pondelok dekrét o prepustení tisícov väzňov v snahe zabrániť šíreniu nového koronavírusu vo väzniciach. V procese prepúšťania je v súčasnosti už 10.000 odsúdencov, uviedol v utorok britský denník The Guardian.

Z väzníc tak na základe špecifických podmienok prepustia ďalších 12.399 väzňov odsúdených za rôzne zločiny. Všetci prepustení väzni majú v rámci preventívnych opatrení nariadené zostať v karanténe najmenej 14 dní, informovala štátna správa väzníc.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Podľa údajov ministerstva zdravotníctva je v krajine celkovo 1828 ľudí infikovaných novým koronavírusom. Za uplynulých 24 hodín ich pribudlo 125. Chorobe doteraz podľahlo 58 ľudí. Väčšinu nových prípadov zaznamenali v provincii Herát ležiacej pri iránskych hraniciach.

Ministerstvo zdravotníctva očakáva, že nasledujúce dva týždne budú z hľadiska šírenia nákazy "kritické" a vyzvalo obyvateľov, aby sa zdržiavali doma. Ulice afganských miest sú však aj naďalej plné ľudí a vozidiel, čo u odborníkov vzbudzuje obavy, že boj s vírusom bude ešte náročný.

Viac o téme: VäzeniePrepusteniePandémiaAfganistanKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu