Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

KORONAVÍRUS Normálna dovolenková sezóna toto leto nebude, povedal šéf nemeckej diplomacie

Nemecký minister zahraničných vecí Heiko Maas
Nemecký minister zahraničných vecí Heiko Maas (Zdroj: SITA/Sven Hoppe/dpa via AP)

BERLÍN - Nemecký minister zahraničných vecí Heiko Maas v utorok povedal, že opatrenia zavedené v súvislosti s pandémiou koronavírusu SARS-CoV-2 ovplyvnia aj letnú dovolenkovú sezónu. Veľa ľudí bude musieť plánované dovolenky zrušiť, informoval na svojej stránke časopis Der Spiegel.Berlín 21. apríla (TASR) - Nemecký minister zahraničných vecí Heiko Maas v utorok povedal, že opatrenia zavedené v súvislosti s pandémiou koronavírusu SARS-CoV-2 ovplyvnia aj letnú dovolenkovú sezónu. Veľa ľudí bude musieť plánované dovolenky zrušiť, informoval na svojej stránke časopis Der Spiegel.

"Želám si, aby sme v Európe a samozrejme aj inde mali opäť otvorené hranice čo najskôr, ako to bude možné, ale keďže sme v Nemecku zrušili do konca augusta všetky veľké podujatia, musím povedať – a taká je pravda –, že normálna dovolenková sezóna s plnými plážami a plnými horskými chatami počas tohto leta nebude možná. Bolo by to príliš nezodpovedné," povedal Maas po videokonferencii s ministrami zahraničných vecí Rakúska, Švajčiarska, Luxemburska a Lichtenštajnska.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Maas však nevylúčil možnosť, že by hranice mohli byť pre turistov otvorené ešte pred letom a ľudia by za dodržania určitých podmienok mohli cestovať. Vývoj situácie je však ťažké predpovedať. V mnohých krajinách sú totiž ešte v platnosti obmedzenia voľného pohybu osôb, čo podľa neho nie sú vhodné predpoklady na trávenie dovolenky. Nemecko vydalo varovanie pred cestami do zahraničia, ktoré nie sú nevyhnutné. Varovanie je v platnosti do 3. mája a o jeho prípadnom predĺžení úrady rozhodnú na konci apríla.

Viac o téme: DovolenkaLetoKoronavírusHeiko MaasNemecká diplomacia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu