Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

KORONAVÍRUS Pakistanská vláda povolila hromadné modlitby v mešitách počas ramadánu

Modliaci sa dodržiavajú rozostupy.
Modliaci sa dodržiavajú rozostupy. (Zdroj: SITA/AP Photo/Fareed Khan)

ISLAMABAD - Pakistanská vláda sa v pondelok dohodla s vplyvnými moslimskými duchovnými na povolení hromadných modlitieb v mešitách počas nadchádzajúceho pôstneho mesiaca ramadán, informovala agentúra DPA. Mešity však musia dodržiavať opatrenia na zamedzenie šírenia nákazy koronavírusom.

Vplyvní duchovní a náboženské strany žiadali pakistanskú vládu, aby zmiernila opatrenia zavedené v súvislosti s pandémiou, ktoré zahŕňali aj obmedzenie počtu osôb v mešitách, píše denník The National zo Spojených arabských emirátov. Vláda sa s duchovnými a predstaviteľmi náboženských strán dohodla, že hromadné modlitby povolí, ak mešity prijmú 20 opatrení zameraných na zabránenie šírenia nákazy. Vyhradila si však právo obmedziť opätovne obmedziť návštevy mešít v prípade zhoršenia epidémie alebo nerešpektovania pravidiel.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Moslimovia na celom svete sa pripravujú na pôstny mesiac ramadán, ktorý sa začína tento týždeň, pripomína DPA. Mešity v Pakistane sú zvyčajne počas tohto mesiaca plné veriacich. Opatrenia, ktoré mešity prijali, zahŕňajú i zákaz koberčekov a podložiek určených na modlenie. Mešity musia byť pravidelne dezinfikované. Takisto je povinné nosenie rúšok v priestoroch mešít. Ľuďom nad 50 rokov a deťom je vstup zakázaný. Pakistan zatiaľ potvrdil najmenej 8000 prípadov nákazy koronavírusom a 176 ľudí následkom ochorenia COVID-19 podľahlo.

Viac o téme: RamadánModlitbyPakistanKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu