Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

KORONAVÍRUS Nemecko predĺžilo kontroly na hraniciach do 4. mája, otvorí školy

Kontroly na nemeckých hraniciach by mali platiť ďalších 20 dní
Kontroly na nemeckých hraniciach by mali platiť ďalších 20 dní (Zdroj: SITA/AP Photo/Jens Meyer)

BERLÍN - Kontroly na nemeckých hraniciach by mali platiť ďalších 20 dní. V stredu to uviedlo ministerstvo vnútra, ktoré citovala agentúra DPA.

Ministerstvo vnútra zaviedlo kontroly na všetkých hraniciach, s výnimkou Belgicka a Holandska, pred mesiacom v dôsledku pandémie koronavírusu. Opatrenie pôvodne platilo do 14. apríla. Vyhlásenie ministerstva vnútra ďalej uvádza, že Nemecko privítalo odporúčanie Európskej komisie predĺžiť uzavretie vonkajších hraníc Únie pre občanov nečlenských krajín, píše portál Schengenvisainfo.com.

Nemecko Komisiu informovalo, že kontroly na nemecko-rakúskej hranici budú z migračných a bezpečnostných dôvodov platiť ďalších šesť mesiacov. Dôvodom je situácia na turecko-gréckych hraniciach.

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

Od polovice marca do Nemecka nemôžu vstúpiť cudzinci s výnimkou tých, ktorí majú v krajine trvalý pobyt alebo majú na vstup dobrý dôvod, ako napríklad kamionisti. Výnimku majú tiež občania iných krajín Európskej únie, ktorí cestujú domov cez Nemecko.

Školy plánujú otvoriť 4. mája

Školy v Nemecku plánujú otvoriť 4. mája, pričom prví pôjdu do školy žiaci, ktorí sú v poslednom ročníku, majú v nasledujúcom roku skúšky, ako aj žiaci v najvyšších ročníkoch základných škôl. Informovala o tom v stredu agentúra DPA s odvolaním sa na telekonferenciu kancelárky Angely Merkelovej s predsedami vlád 16 spolkových krajín. Oficiálne vyhlásenie sa očakáva v stredu v neskorších hodinách.

Viac o téme: OtvorenieŠkolyHraniceKontrolyPredĺženieNemecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu